Techneuten Tour

10.00 uur: Bij aankomst een dagvullende tour voor Techneuten, In Vermaakcentrum de Lindenboom in Westwoud waar u koffie/thee met cake krijgt. Vandaar vertrekken we als eerste naar ?. Techneuten kunnen hun hart ophalen tijdens deze techneuten tour. Aan de ene kant van West-Friesland herleeft de techniek van het verleden en aan de andere kant van West-Friesland maakt u kennis met de productie van hedendaags tuingereedschap die de hele wereld overgaan.

Ooit gehoord van een archeologentroffel, pootstok, zuurkoolvork of dievensteker? Bij de firma Sneeboer in Bovenkarspel wordt dit tuingereedschap nog altijd op ambachtelijke wijze gesmeed. Het familiebedrijf sinds 1913 maakt zo’n 50 verschillende tuingereedschappen.

Een bezoek aan het Nederlandse Stoommuseum behoort daar ook bij in. Ook het Noord-Hollandse Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp omvat maar liefst 100 antieke motoren. Er staan in het museum stationaire industrie-, landbouw- en scheepsmotoren, o.a. van merken als Kromhout en Deutz. De geschiedenis van de auto- en motorenfabriek Kromhout herleeft in een expositie.

Dagtochtprijs p.pers. all-in: Excl. bus € 59,00 / busprijs op aanvraag
Boekingen vanaf 19 personen. Prijzen en bezoeken onder voorbehoud.
Inbegrepen zijn: Gids, uitleg tour, uitleg over H.Z.R.V.P.E* (horen, zien, ruiken, voelen, proeven en eten).
Koffie, cake, lunch, diner, consumpties en entree’s.

Print Friendly, PDF & Email