Techneuten Tour

Een dagvullende tour voor techneuten.
10.00 uur: In de Speulderai in Opmeer waar u koffie/thee met cake krijgt, daarna vertrekken we. Techneuten kunnen hun hart ophalen tijdens deze techneuten tour. Aan de ene kant van Westfriesland herleeft de techniek van het verleden en aan de andere kant van Westfriesland maakt u kennis met de productie van hedendaags tuingereedschap.

Het Noordhollandse Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp omvat maar liefst 100 antieke motoren. Er staan in het museum stationaire industrie-, landbouw- en scheepsmotoren, o.a. van merken als Kromhout en Deutz. De geschiedenis van de auto- en motorenfabriek Kromhout herleeft in een expositie.

Ooit gehoord van een archeologentroffel, pootstok, zuurkoolvork of dievensteker? Bij de firma Sneeboer in Bovenkarspel wordt dit tuingereedschap nog altijd op ambachtelijke wijze gesmeed. Het familiebedrijf sinds 1913 maakt zo’n 50 verschillende tuingereedschappen. In combinatie met deze tour is een bezoek aan het Nederlands Stoommuseum ook erg leuk, waar de geschiedenis nog levend wordt gehouden met stoom.

Dagtochtprijs p.pers. all-in: Excl. bus € 59,00 / busprijs op aanvraag
Boekingen vanaf 19 personen. Prijzen en bezoeken onder voorbehoud.
Inbegrepen zijn: Gids, uitleg tour, uitleg over H.Z.R.V.P.E* (horen, zien, ruiken, voelen, proeven en eten)
Koffie, cake, lunch en diner.

Klik hier om de informatie te printen van de Techneuten Tour