Een van Koe tot kaas tour

Melk en dus ook kaas, komt niet uit de fabriek maar van een koe, geit of paard. Deze Keuzetour maakt dat duidelijk tijdens een bezoek aan een kaasboerderij of melkerij. In overleg kan een keuze gemaakt worden uit verschillende kaasboerderijen (U vertrekt vanuit Vermaak Restaurant De Lindenboom in Westwoud met koffie of thee met cake). Kaas maken gebeurt elke dag in de ochtenduren. Dan wordt verse melk verwerkt tot een goudgele lekkernij. Kaasmakers geven tijdens het bezoek een enthousiaste toelichting op de geheimen van het maken van Edammer- Goudse- of Hollandse kazen.

Ook ziet u onderweg veel bezienswaardigheden over Westfriesland en er wordt veel verteld over het landschap, Stolpboerderijen en een locatie met wel 1000 geiten voor melk en geitenkaas. Onderweg doen we nog een lunchstop. Op de heen- of terugreis bezoekt u nog een paardenmelkerij. Ook wordt er aansluitend aan deze tour een 3 gangen diner gebruikt in Vermaak Restaurant De Lindenboom, waarin kaas de hoofdrol speelt, namelijk kaas fonduen met Westfries brood van de echte Westfriese bakker, en een kaastoetje toe.

Dagtochtprijs p.pers. : € 79,00 Excl. busprijs.
Boekingen vanaf 19 personen. Prijzen en bezoeken onder voorbehoud.
Inbegrepen zijn: Een Westfriese Gids, uitleg tour, uitleg over H.Z.R.V.P.E* (horen, zien, ruiken, voelen, proeven en eten)
Koffie, cake, lunch, diner en entree’s incl. twee consumpties.

Print Friendly, PDF & Email